Campagne Baan zoekt Mens

Campagne aanhanger baan zoekt mens: ergon, uwv & LOUC communicatie

Baan zoekt Mens: een prikkelende campagne voor werkgevers

Er zijn meer banen dan mensen en dat is best even wennen. De rollen zijn omgedraaid, dus de werkgever is aan zet. Waar vinden zij de mensen die ze nodig hebben? Kijken ze wel echt? Stellen zij zich wel voldoende open voor elke kandidaat? Durven ze werk anders te organiseren? Hoe inclusief werken ze eigenlijk? Er zijn namelijk genoeg mensen die willen werken. Ze zijn misschien wat lastiger te vinden of minder herkenbaar voor werkgevers, maar wel een lot uit de loterij.

Klant:

Ergon / UWV

Datum:

01 december 2023

Categorie:

Interim, Maatschappelijk

Tags:

campagne, brandexperience, maatschappelijk, sociaal, brainport

Baan zoekt Mens nodigt werkgevers uit om te onderzoeken of zij aantrekkelijk kunnen zijn voor deze groep mensen. Mensen die zó aan de slag kunnen, maar een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Bij Baan zoekt Mens denken we in mogelijkheden en via de communicatiemiddelen van deze campagne vinden werkgevers opties, kansen en informatie om in contact te komen. We helpen ze om op een andere manier te kijken naar het officiële sollicitatiegesprek. En we inspireren ze om écht te verbinden met iedereen die nu naar werk zoekt. Want er zijn heel veel mooie mensen met talent die graag willen. Dat is waar Mens zoekt Baan en Baan zoekt Mens elkaar vinden. Baan zoekt Mens is een initiatief van Ergon & UWV.

LOUC was betrokken bij de tweede ronde conceptontwikkeling. Van daaruit zijn in korte tijd diverse middelen ontwikkeld zoals:

  • Kletspot met schurende en stigmatiserende stellingen en vragen
  • Baan zoekt Mens experience – een omgebouwde ‘schaftkeet’ waar werkgevers hun eerste stap kunnen zetten naar inclusief werkgeverschap. In de experience zitten 5 interactieve pitstops, zoals: telefoonverhalen van mensen uit de doelgroep, verborgen stigma’s, het springen over de laatste hobbel en het opnemen van een pitch.
  • Raamsticker voor inclusieve werkgevers ‘wij staan open voor iedereen!’
  • Social media campagne
  • Ondernemersevents – Dag van de ondernemer in het Evoluon met dagvoorzitter Christel de Laat, topondernemers uit de brainportregio en burgemeester Jeroen Dijsselbloem.
  • Flyers
  • PR materiaal
  • Interviews/video’s/beheer website
  • Projectbegeleiding en roadshow

Bekijk de website voor meer informatie en mooie verhalen.