Contentcoaching

Contentcoaching: drie maanden lang een contentadviseur

Werk je dagelijks ontzettend hard om goede content te creëren, maar valt het resultaat tegen? Goede content heeft tijd nodig. Het bedenken van content is natuurlijk één, maar de uitvoering is écht even wat anders. Tijdens een coachingstraject ondersteun ik jou en je team langere tijd bij de contentontwikkeling én desgewenst bij grotere producties.

Malou van Loon

Contentcoaching voor bedrijven die écht willen knallen!

In het coachingstraject gaan we drie maanden lang aan de slag met content voor jouw bedrijf. We starten áltijd met een sparringsdag. Die dag bekijken we eerst waar jij tegenaan loopt, leggen je wens op tafel en stippelen een plan uit om daar te gaan komen. We gaan op zoek naar taal en beeld! Jij en je team gaan het uitvoeren en ik ondersteun. In drie maanden tijd zorgen we dat de kennis weer up-to-date is en dat de content staat als een huis.

Dit project kun je individueel volgen óf als team. Ik hanteer een maximum van drie personen.
Als je eerder al de sparringdag af hebt genomen, ontvang je een gereduceerd tarief.

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek!

Hoe ziet een traject eruit?

Het doel van een coachingstraject is dat jij en je team in een periode van minimaal drie maanden volle bak aan de slag gaan met contentcreatie. Gedurende het traject begeleid ik aan de zijlaan en ben ik jullie sparringpartner. Je mag me álles vragen! Ik bied drie contentcoachings-trajecten aan. Het verschil zit hem vooral in de intensiteit van de begeleiding.

Contentcoachings-trajecten

Ieder coachingstraject start met een sparringsdag. Ook wel een strategiesessie genoemd. Daarna gaan jij en je team de plannen die we smeden uitvoeren. Wekelijks hebben we contact via een online coachingscall. Op die manier werk je stap voor stap aan je zichtbaarheid. Als er behoefte is aan meer begeleiding, dan is dat mogelijk. Dan kom ik eens per maand een dagdeel  op locatie. Het laatste traject is identiek aan traject 2, maar als er een specifiek contentproject uit voorvloeit zoals een film, podcast of event dan begeleid en coördineer ik de productie. Dit is maatwerk. Het is vooral geschikt als het team weinig tijd heeft voor extra taken. Ik weet namelijk als geen ander hoe druk het kan zijn op communicatieafdelingen!

 

Goede content levert je dit op:

  • Verkeer naar je website en uiteindelijk meer leads
  • Je bent onderscheidend ten opzichte van je concurrenten
  • Het vertrouwen in je merk of bedrijf groeit
  • Verbinding met je klanten
  • Meer aanvragen, meer verkoop, etc…

Goede redenen om hier aandacht aan te besteden en er in te investeren. Het loont de moeite. Je gaat zien dat dit zich op termijn gaat terugbetalen. Want als het goed is gaat het geld opleveren.

Na drie maanden heb jij:

  • Een goede contentbasis staan
  • Je kennis opgekrikt én een koers bepaald
  • Zin om lekker actief door te gaan met de richting die je bent ingeslagen!

Ga jij ervoor?

Snak je naar vernieuwing en wil je graag eens iets écht gaafs maken én doen? Dan voel ik precies wat jij voelt. Want als communicatieadviseur heb ik in loondienst vaak dit gevoel gehad. Jij wil wel, maar je komt niet verder. Misschien kan ik je helpen in het creatieve proces én ben ik wel net dat zetje wat jouw organisatie nodig heeft.

Bel of mail gerust voor de mogelijkheden. Of claim direct jouw coachingstraject!